Mirjana Puđa -voditeljica grupe “Pleti i prijateljstvo ispleti”

Naša volonterka Mirjana Puđa je aktivna u našoj organizaciji već duži niz godina. Uključena je u skoro sve lotosove projekte i uspješno sve realizuje.
Trenutno je voditeljica grupe “Pleti i prijateljstvo ispleti” koja uključuje oko 30 zena trece životne dobi.
O Mirjani:
Rođena 28.12.1967 u Zenici. Majka troje odrasle djece, volim prirodu, aktivno vozim bicikl, čitam i basim se vrtlarstom. U udruženju Lotos volontiram od 2002. godine došavši po pomoć i podršku i ostala sam aktivni član gdje sam pored drugih aktivnosti učestvovala na brojnim seminarima i edukacijama. Također sam nosilac mnogih projekata od kojih mi je poseban projekat “SEHARA” u JU “Dom i porodica” sa djecom bez roditeljskog staranja i projekat “Pleti i prijateljstvo ispleti” u kojem okupljamo osobe treće životne dobi, i majki koje dovode djecu na terapiju kod logopeda. Tu izrađujemo ručne radove, razmijenjujemo iskustva i savjete, također posjećujemo pozorište, koncerte, književne večeri i druge manifestacije u gradu.
 
Sebe smatram društvenom osobom sa izaženom empatijom i sposobnošću aktivnog slušanja. Volonterizam je plemenitost, nesebičnost, empatija, humanost, bogatstvo duha, prijateljstvo, dobrota i ljubav prema svim ljudima bez obzira na razlike a posebno izgradnja sebe kao ličnosti u svim oblastima djelovanja.